Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Kluski kładzione
-
80 g wody
-
1 jajko rozm. M
-
150 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
Zupa jarzynowa
-
90 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
130 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g różyczek brokułu przekrojonych wzdłuż na 2-3 części
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
5 - 10 g sosu sojowego (opcjonalnie)
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1200 g wody
-
woda do formowania klusek
-
150 g cukinii pokrojonej w 7 mm półplastry
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
30 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych przekrojonych na pół
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
611 mg
Białko
7 g
Kalorie
777.3 kJ /
185.7 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 godz. 20 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Krupnik z grzybami
45 min