Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)

Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)

4.3 212 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

Kluski kładzione
  • wody
    80 g
  • jajko rozm. M
    1
  • mąki pszennej
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Zupa jarzynowa
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    90 g
  • cebuli
    130 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • różyczek brokułu przekrojonych wzdłuż na 2-3 części
    100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 ½ łyżeczki
  • sosu sojowego (opcjonalnie)
    5 - 10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • wody
    1200 g
  • woda do formowania klusek
  • cukinii pokrojonej w 7 mm półplastry
    150 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    100 g
  • liści szpinaku baby, świeżych przekrojonych na pół
    30 - 50 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.7 kcal / 777.3 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 611 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...