Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés en fines rondelles (2-3 mm)
- 250 g de vin blanc sec
- 20 g d'eau
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu
- 12 noix de saint-jacques
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957.2 kJ / 229 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de bar sauce aux courgettes
1h
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Blanquette de noix de saint-jacques
45 min
Lotte sauce vallée d’Auge
1 Std. 40 Min
Papillote de bar aux légumes, sauce vin rouge
55 min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1h 30min
Lieu vapeur et couscous au citron vert
35 min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40 min
Langoustines sauce au whisky
1h 10 min
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35 min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min