Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 100 g de poireau, coupé en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 500 g de vin rouge, type beaujolais de préférence
- 1 feuille de laurier frais
- 1 clou de girofle
- 1 cube de bouillon de volaille
-
1
saucisson de Lyon à cuire
lub 2 saucisses de Morteau - 800 g de pommes de terre, coupées en tranches
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gratin de courge
1h
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Fondue savoyarde
25 Min
Quenelles nature sauce nantua
3 Std. 40 Min
Fondue savoyarde
15 Min
Février - Saucisses à la vapeur de noilly prat
1h
Œuf poché sauce meurette
1h
Galette bressane
13 Std.
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Salade de lentilles et cervelas
45min