
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes
- 50 g de carotte coupée en tronçons
- 100 g de poireau coupé en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 500 g de vin rouge type beaujolais de préférence
- 1 feuille de laurier frais
- 1 clou de girofle
- 1 cube de bouillon de volaille
-
1
saucisson de Lyon à cuire
lub 2 saucisses de Morteau - 800 g de pommes de terre coupées en tranches
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kcal / 2427 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Błonnik
- 5 g