Soufflé aux courgettes et au gorgonzola

Soufflé aux courgettes et au gorgonzola

4.1 88 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 250 g de courgette coupée en rondelles
  • 250 g de lait
  • 50 g de farine de blé
  • 100 g de gorgonzola
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 œufs jaunes et blancs séparés
  • 20 g de gruyère râpé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.3 g
Kalorie 1172 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 13.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...