Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de courgette, coupée en rondelles
- 250 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 100 g de gorgonzola
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 20 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1172 kJ / 281 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflés poires roquefort
1u.
Chou-fleur en soufflé
55min
Soufflé aux asperges
1h 10min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1h 35min
Soufflé aux épinards et deux fromages
35min
Petit flan au roquefort et brocoli
40min
Tarte provençale
1h 15min
Flan d'aubergine
1u.
Soufflé de potiron aux épices douces
1u.
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min