Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g de beurre doux
- 300 g d'épaule de veau, détaillée en dés (2 cm env.)
- 125 g de tomates entières pelées au jus
- 50 g de vin blanc
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de champignons de Paris frais
- le jus d'un citron jaune
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navarin d'agneau
1 Std. 15 Min
Navarin de veau au safran et légumes printaniers
1h
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Sauté de veau Marengo
55 min
Veau aux olives
1h
Aillade de veau
1 Std. 30 Min
Sauté de porc à la provençale
1h 5min
Blanquette de veau vapeur
1h 10 min
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Osso-buco de cabillaud
45min
Osso-buco
1 Std. 20 Min