Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 220 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 250 g de carottes, détaillées en bâtonnets
- 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 8 noix de saint-jacques
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 847 kJ / 202 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Filet de bar sauce aux courgettes
1 Std.
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Blanquette de saumon aux champignons des bois
50 min
Saint-jacques à la crème sur lit de poireaux
30 min
Coquille Saint-Jacques à l'estragon
45 min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1h 30min
Nage de saint-jacques
1 Std. 20 Min
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35 Min
Blanquette de cabillaud
55min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min
Saumon vapeur sauce aux crevettes
35 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min