Blanquette de noix de saint-jacques

Blanquette de noix de saint-jacques

4.4 186 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 300 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 220 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 250 g de carottes détaillées en bâtonnets
  • 250 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 8 noix de saint-jacques
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 jaunes d'œufs
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 202 kcal / 847 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...