Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranches de jambon blanc, découennées et coupées en morceaux
- 1 échalote
- 25 g de beurre
- 500 g de petits pois surgelés
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 250 kJ / 59 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine aux trois poivrons
55min
Verrines à l'italienne
3 Std. 25 Min
Verrines de printemps aux légumes et jambon cru
1h 45min
Verrine de ratatouille et gelée de tomate
2 Std. 35 Min
Verrines estivales
12u.
Mousse de tomate au basilic
3h 30min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20 min
Verrine saumon-endive
10 Min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1h 35min
Verrines de betterave au crabe
15 Min
Mousses de betterave en deux façons
15 Min
Verrine apéritive concombre, pomme et saumon fumé
15 Min