![Polpette di tempeh alla curcuma (vegan) Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92B20383-EEEE-4BAB-99BD-139CB6CBA50D/Derivates/abcbb990-aa37-457f-b614-f76d951728ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla a pezzi
- 250 g di tempeh a pezzi
- 200 g di patata lessa a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 111.2 kJ / 26.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Ragù di tempeh
30 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Cotolette di soia
35min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 Min
Chili di seitan (vegan)
30 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Besciamella (vegan)
15 Min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 Std.
Hummus di barbabietola (vegan)
15 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Ragù alla soia (vegan)
40 Min