![Minestra di porri e farro con pesto alle noci Minestra di porri e farro con pesto alle noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6121B8CD-DE21-4B14-ABE5-C27C1DB24E83/Derivates/487022fe-724f-49b6-a2eb-30a5455b6b90.jpg)
Wersje kompatybilne
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 foglie di salvia fresca piccole, lavate
- 50 g di gherigli di noci
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di porri a pezzi
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 120 g di farro (cottura 10 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1942.5 kJ / 464.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 859.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di cereali e ceci
45 min
Zuppa di baita
45 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Minestra finocchi, orzo e farro
1 godz.
Zuppa di farro e fagioli
1 godz.
Zuppa al profumo di curcuma
1 godz.
Minestrone di lenticchie e patate
45 min
Minestra di farro e ceci
1 Std. 10 Min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min