Wersje kompatybilne
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 foglie di salvia fresca piccole, lavate
- 50 g di gherigli di noci
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di porri a pezzi
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 120 g di farro (cottura 10 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1942.5 kJ / 464.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 859.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Minestra finocchi, orzo e farro
1h
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestrone d'orzo
1h
Zuppa di farro e castagne
1h 10 min
Minestra di cereali e ceci
45min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Zuppa di baita
45min