Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)

Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)

3.4 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Mayo alla menta
  • di olio di semi di girasole
    200 g
  • di bevanda a base di soia
    100 g
  • di succo di limone
    10 g
  • di salsa di senape
    1 cucchiaino colmo
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di menta secca tritata
    ½ cucchiaino
Polpette
  • di cipolla bianca a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    25 g
  • di tempeh a pezzi
    300 g
  • di piselli in scatola sciacquati e sgocciolati
    100 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di patata lessa, a pezzi
    100 g
  • di farina di ceci
    30 g
  • di paprika dolce
    ½ cucchiaino
  • di salsa di soia
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 717 kcal / 3000 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 64.9 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 412.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...