Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pane raffermo a pezzi (1-2 cm)
- 20 g di semi di sesamo neri
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- 40 g di farina di mais
- 1 - 2 pizzichi di paprika piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 50 g di fecola di patate
- 100 g di acqua fredda
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- olio di oliva per friggere
- 360 g di tofu solido, in quattro uniche fette (90 g l'una)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4063 kJ / 971 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 62.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Svizzere vegan
1 godz.
Polpettine di funghi Shiitake con condimento di miso e tahini
1h 20min
Chili di tofu (vegan)
1 godz.
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Noodle di soba con tofu
35 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 godz.
Zuppa di tofu e verdure
50 min
Chili di seitan (vegan)
30 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40min
Tofu al cartoccio con verdure
40min
Hummus di barbabietola (vegan)
15 min