Wersje kompatybilne
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mela rossa, sbucciata e in quarti
- 1 mela gialla, sbucciata e in quarti
- 1 cipolla rossa in quarti
- 1000 g di acqua
- 200 g di lenticchie rosse, secche, precedentemente ammollate e scolate
- 400 g di tofu solido a dadini
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 cucchiaini di curry in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Insalata di cavolo rosso e cocco
20 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 Std.
Zuppa di tofu e verdure
50 min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 min
Patate dolci ripiene (vegan)
1 Std. 50 Min
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.