Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
-
50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
-
200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
30 g słonecznika łuskanego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.1 g
Kalorie
724 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.