Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
-
50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
-
200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
30 g słonecznika łuskanego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.1 g
Kalorie
724 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.