Tajskie paczuszki z łososia na parze

Tajskie paczuszki z łososia na parze

4.2 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 4 cebulki dymki pokrojone na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 - 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 20 g skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej
  • 30 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 400 g filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 100 g każdy)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 4 liście sałaty masłowej
  • gorąca woda do namoczenia liści sałaty

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 202 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1094.8 kJ / 261.5 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...