Makaron z jarmużem i szynką

Makaron z jarmużem i szynką

4.5 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
  • wody
    1300 g
  • soli
    2 ¼ łyżeczki
  • oleju
    10 g
  • makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
    160 g
  • mleka
    80 g
  • serka kremowego
    75 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    2 szczypty
  • czosnku, granulowanego
    ½ - 1 łyżeczka
  • szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski
    8 - 10 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 673.3 kcal / 2819 kJ
Białko 31.1 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 73.1 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...