Makaron z jarmużem i szynką

Makaron z jarmużem i szynką

4.5 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 1300 g wody
  • 2 ¼ łyżeczki soli
  • 10 g oleju
  • 160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
  • 80 g mleka
  • 75 g serka kremowego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty cukru
  • ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 673.3 kcal / 2819 kJ
Białko 31.1 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 73.1 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...