
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z jarmużem i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części100 g
-
wody1300 g
-
soli2 ¼ łyżeczki
-
oleju10 g
-
makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)160 g
-
mleka80 g
-
serka kremowego75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru2 szczypty
-
czosnku, granulowanego½ - 1 łyżeczka
-
szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski8 - 10 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
673.3 kcal /
2819 kJ
Białko
31.1 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
73.1 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska