Makaron z jarmużem i szynką
TM6 TM5

Makaron z jarmużem i szynką

4.5 ( 77 ocen )

Składniki

  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 1300 g wody
  • 2 ¼ łyżeczki soli
  • 10 g oleju
  • 160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
  • 80 g mleka
  • 75 g serka kremowego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty cukru
  • ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
673.3 kcal / 2819 kJ
Białko
31.1 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
73.1 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy