Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1-2 mm plastry
- 30 - 40 g czerwonego octu winnego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
40
g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
lub 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
- 300 g wody
- 500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (ok. 1 kg krewetek w pancerzach)
-
1 - 2
limonki, ekologiczne, pokrojone w 2-3 mm plastry
lub 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry - 200 g fenkułu, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 400 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 Min
Krewetkowy afrodyzjak
30 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Koktajl z krewetek
45 Min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 Std. 20 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki Kung Pao
45 Min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 Min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 Min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 Min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1h 5min