Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sycylijska z krewetkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry200 g
-
czerwonego octu winnego30 - 40 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
ząbka czosnku (opcjonalnie)½
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego40 g
-
soli morskiej1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
wody300 g
-
krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 1 kg krewetek w pancerzach)500 g
-
limonki ekologiczne, pokrojone w 2-3 mm plastry1 - 2
-
fenkułu pokrojonego w 1-2 mm plastry200 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187 kcal /
785 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Koktajl z krewetek
45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min