
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 500 g wody
- 200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
- 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
Sos
- 25 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych (ok. 1 szt.)
- 2 ząbki czosnku
- 45 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki octu balsamicznego
- 500 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- 250 g pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1971 kJ / 470 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
Alternatywne przepisy
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 Std. 35 Min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1u. 30min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1u. 10min
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Sałatka meksykańska
1h 15 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1h
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min