
Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ziemniaków przekrojonych na pół500 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli czerwonej, przekrojonej na pół70 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę130 - 140 g
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
chili, suszonego mielonego1 - 2 szczypty
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście200 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
182.3 kcal /
762.6 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
643.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Minestrone z kurczakiem
50 min