Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 15 g imbiru, suszonego, mielonego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
- 50 g oleju rzepakowego
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 2 łyżeczki kminku, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 200 g wody
- ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 2 pomidory, (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
- 4 gałązki kolendry, świeżej, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2 Std. 10 Min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Biryani z jagnięciną
1 Std. 20 Min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 Std.
Wołowina w piwie po flamandzku
1sa 45 dk
Potrawka z wołowiną i papryką
55min
Tagine z jagnięciną
50min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Curry z wołowiną
45 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min