Urządzenia i Akcesoria
Szybkie ragoût z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g imbiru, suszonego, mielonego
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych
-
50 g oleju rzepakowego
-
400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
2 łyżeczki kminku, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
200 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 pomidory (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.2 g
Kalorie
1193 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min