
Urządzenia i Akcesoria
Szybkie ragoût z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbki czosnku2
-
imbiru, suszonego, mielonego15 g
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, bez gniazd nasiennych1
-
oleju rzepakowego50 g
-
jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki400 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
kminku, mielonego2 łyżeczki
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pomidory (ok. 300 g), pokrojone w 1 cm kostkę, do dekoracji2
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285 kcal /
1193 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min