Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
TM5 TM6

Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem

4.0 (30 ocen)

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 70 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 70 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 - 520 g soczewicy z puszki, odsączonej z zalewy (2 puszki)
  • 100 g wody
  • olej rzepakowy, do smażenia
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2667.2 kJ / 637.1 kcal
Białko
32.2 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
46 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy