Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łyżeczka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
70 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
70 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 - 520 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki)
-
100 g wody
-
olej rzepakowy do smażenia
-
1 łyżka octu balsamicznego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
32.2 g
Kalorie
2667.2 kJ /
637.1 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 godz. 35 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min