Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem

Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem

4.1 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 70 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 70 g pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 - 520 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki)
  • 100 g wody
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 637.1 kcal / 2667.2 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...