
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół70 g
-
pomidorów, suszonych w oleju, odsączonych70 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soczewicy z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki)500 - 520 g
-
wody100 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
octu balsamicznego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637.1 kcal /
2667.2 kJ
Białko
32.2 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min