Urządzenia i Akcesoria
Hummus z bobu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
700 g
Składniki
-
600 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
550 - 650 g bobu, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
80 g oleju z pestek winogron
-
35 - 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
40 g pasty tahini jasnej, płynnej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
530.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
890.8 kJ /
212.9 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Hummus z buraka
1 godz.
Chutney śliwkowy
1 godz.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Hummus z dyni
1 godz.
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min