Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 550 g de sauté de veau, (tendrons ou jarret)
- 300 g de vin blanc
- 300 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 450 g de carottes (4), en rondelles
- 1 bouquet de cerfeuil frais (petit bouquet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221.8 kJ / 292 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 209.8 mg
Alternatywne przepisy
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50min
Bœuf carottes
2 Std.
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1 Std. 20 Min
Bœuf à la butternut, au blé et aux herbes
1 Std. 30 Min
Blanquette de veau
1h
Bœuf bourguignon
1sa 25 dk
Poulet à la crème et à la moutarde
45min
Sauté de porc à la provençale
1h 5min
Cuisse de dinde aux légumes nouveaux
1h 15min
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Poulet à l'aubergine tomates et courgettes
50min
Blanquette de volaille à l'estragon (nouvelle recette)
40min