Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 branche de thym frais, effeuillée
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 bouquet de persil frais
- 600 g de sauté de veau, coupé en morceaux
- 300 g de carottes, émincées
- 200 g de blanc de poireau, émincé
- 300 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou en six
- 20 g de beurre
- 15 g de farine
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Lapin à la provençale
1h
Bœuf carottes
2h
Lapin marengo
1h
Blanquette de veau
1h 15min
Bœuf bourguignon
12hod.
Blanquette de veau
1h
Bœuf bourguignon
1h 25min
Paupiettes de veau aux olives
50min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Boeuf carotte
1h 35 min
Paupiettes de veau et petits légumes
1h