
Urządzenia i Akcesoria
Pasta marchewkowa z figami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g fig, suszonych
-
500 g wody wrzącej
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g masła
-
220 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
713.5 kcal /
2985.3 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
35.7 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
20.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
219.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z topinamburu
35 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Masło kokosowe
5 min
Pasta wegetariańska
10 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Sorbet gruszkowy
12 godz. 30 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min