Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fig, suszonych
- 500 g wody, wrzącej
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g masła
- 220 g wody
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- pieczywo, do podania
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 2985.3 kJ / 713.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 35.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 20.5 g
- Sód
- 219.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z kaszy pęczak i pora
40min
Pasta z topinamburu
35min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 dk
Anchoiada
10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 dk
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta Taramosalata
15 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z bakłażana
55min