Urządzenia i Akcesoria
Pasta marchewkowa z figami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g fig, suszonych
-
500 g wody wrzącej
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g masła
-
220 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Sód
219.2 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
2985.3 kJ /
713.5 kcal
Tłuszcz
35.7 g
Błonnik
20.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z topinamburu
35 min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min