Pasta marchewkowa z figami

Pasta marchewkowa z figami

4.0 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g fig, suszonych
  • 500 g wody wrzącej
  • 50 g migdałów, blanszowanych
  • 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 10 g masła
  • 220 g wody
  • ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 713.5 kcal / 2985.3 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 20.5 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 219.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...