Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
- 50 - 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, odsączonych z zalewy
- 400 g wody
- 2 - 3 szczypty chili, mielonego
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 szczypty soli
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 454.5 kJ / 108.6 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 156.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Pasta wegetariańska
10min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min