Suflety szpinakowo-serowe

Suflety szpinakowo-serowe

3.6 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 4 jajka
  • 80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 15 - 20 g mąki kukurydzianej
  • 3 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 liści bazylii, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 674 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...