Urządzenia i Akcesoria
Suflety szpinakowo-serowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 jajka
-
80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
-
160 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g mąki kukurydzianej
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.8 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Gnocchi buraczane
30 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min