Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 jajka
- 80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
- 160 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g mąki kukurydzianej
- 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Tarta z serem pleśniowym
1sa 35 dk
Pasta z topinamburu
35min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Terrina z ziołową polentą
1sa 50 dk
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 Min
Kotleciki ryżowe
45min
Frittata z grzybami
45min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min