Urządzenia i Akcesoria
Suflety szpinakowo-serowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 jajka
-
80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
-
160 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g mąki kukurydzianej
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.8 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pasta wegetariańska
10 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.