Suflet szpinakowo-serowy
TM6 TM5

Suflet szpinakowo-serowy

3.6 (13 ocen)

Składniki

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 4 jajka
  • 80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 15 - 20 g mąki kukurydzianej
  • 3 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 liści bazylii, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
674 kJ / 161 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy