Urządzenia i Akcesoria
Pasta wegetariańska
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
200 g ziarna słonecznika
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 czubata łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki brązowego cukru
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1099 kJ /
262.5 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min