
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 200 g ziarna słonecznika
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1 czubata łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
- ½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka soli - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki brązowego cukru
- 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 262.5 kcal / 1099 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta zhong
15 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Tatar z fasoli
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min