Urządzenia i Akcesoria
Kremowe gratin z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki tylko liście
-
70 g bułki, suchej
-
10 g skórki z cytryny
-
170 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
250 - 300 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
400 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście, bez twardych łodyg
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
1 ząbek czosnku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
380 g mleka 3,2% tłuszczu
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
833.4 mg
Białko
25.1 g
Kalorie
2285.2 kJ /
546.2 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Pilaw z bakaliami
50 Min
Zielona terrina z kozim serem
4 Std. 40 Min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 Std.
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 Std. 5 Min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 Std.
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.