
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe gratin z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki tylko liście15 g
-
bułki, suchej70 g
-
skórki z cytryny10 g
-
orzechów włoskich, łuskanych połówek170 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki250 - 300 g
-
wody500 g
-
jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście, bez twardych łodyg400 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego30 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
mleka 3,2% tłuszczu380 g
-
mąki pszennej40 g
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546.2 kcal /
2285.2 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
833.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min