Spaghetti z cytrusowym pesto
TM6 TM5

Spaghetti z cytrusowym pesto

3.1 (71 ocen)

Składniki

  • skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • ser parmezan, tarty, do podania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1810 kJ / 432.6 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
69.9 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
3.5 g
Sód
606.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy