
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
bazylii, świeżej tylko liście20 g
-
ząbek czosnku1
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm plastry100 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.5 kcal /
2018.6 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
70.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1070.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min