
Urządzenia i Akcesoria
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji
Składniki
Medaliony ziemniaczane
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
mąki pszennej110 g
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
-
jajko1
-
mleka 3,2% tłuszczu200 g
-
soli1 szczypta
Salsa z pomidorów i awokado
-
czerwonej cebuli20 g
-
ząbek czosnku1
-
awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki200 g
-
pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki150 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
syropu klonowego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
kaparów ze słoika, odsączonych z zalewy1 łyżka
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego1 łyżka
Sos chrzanowy
-
chrzanu, tartego śmietankowego15 - 20 g
-
śmietany, 18% tłuszczu80 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 szczypty
-
soli2 szczypty
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
78 kcal /
330 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska