Urządzenia i Akcesoria
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji
Składniki
Medaliony ziemniaczane
-
500 g wody
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
110 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 jajko
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1 szczypta soli
Salsa z pomidorów i awokado
-
20 g czerwonej cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
200 g awokado (ok. 1 szt.), pokrojonego na kawałki
-
150 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka syropu klonowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka kaparów ze słoika, odsączonych z zalewy
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Sos chrzanowy
-
15 - 20 g chrzanu, tartego śmietankowego
-
80 g śmietany, 18% tłuszczu
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
2 szczypty soli
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.9 g
Kalorie
330 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.