Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
25 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
80 g ciecierzycy, suszonej
-
40 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
20 g mleka
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
½ łyżki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 łyżki sosu pomidorowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 2 porcje
Białko
44 g
Kalorie
3738.8 kJ /
893 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
10.5 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Mąka gryczana
5 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min