Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
25 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
80 g ciecierzycy, suszonej
-
40 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
20 g mleka
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
½ łyżki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 łyżki sosu pomidorowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 2 porcje
Białko
44 g
Kalorie
3738.8 kJ /
893 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
10.5 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min