Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos Teriyaki
-
100 g sosu sojowego
-
30 g octu ryżowego
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
75 g mirinu
-
45 g brązowego cukru
Szaszłyki
-
470 g filetów z miecznika mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
-
75 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.95 g
Kalorie
1274 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.25 g
Węglowodany
29.65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Curry z wołowiną
45 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Krewetki Kung Pao
45 min