Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki

Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki

3.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

Sos Teriyaki
  • 100 g sosu sojowego
  • 30 g octu ryżowego
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 75 g mirinu
  • 45 g brązowego cukru
Szaszłyki
  • 470 g filetów z miecznika mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 75 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na ok. 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 31.95 g
Kalorie 1274 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 2.25 g
Węglowodany 29.65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...