
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos Teriyaki
- 100 g sosu sojowego
- 30 g octu ryżowego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 75 g mirinu
- 45 g brązowego cukru
Szaszłyki
- 470 g filetów z miecznika, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 75 - 80 g cebuli dymki, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 31.95 g
- Węglowodany
- 29.65 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Salsa Verde
15 menit
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 menit
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1h 20min
Sos z czerwonego wina
40 min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min