Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos Teriyaki
- 100 g sosu sojowego
- 30 g octu ryżowego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 75 g mirinu
- 45 g brązowego cukru
Szaszłyki
- 470 g filetów z miecznika, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 75 - 80 g cebuli dymki, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 31.95 g
- Węglowodany
- 29.65 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Omułki w białym winie
35 Min
Małże z pikantnym sosem
1 Std.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Guacamole
15min