
Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
100 g makaronu pełnoziarnistego
-
20 g cebuli szalotki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g marchewki
-
20 g korzenia selera
-
180 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g wody
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki soli
-
60 g krewetek, surowych, obranych
-
oliwa z oliwek ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475 kcal /
1987 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1h 40min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50min
Kuskus z warzywami
35min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Makaron po liguryjsku
45min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min