Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
100 g makaronu pełnoziarnistego
-
20 g cebuli szalotki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g marchewki
-
20 g korzenia selera
-
180 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g wody
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki soli
-
60 g krewetek, surowych, obranych
-
oliwa z oliwek ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
1987 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min