Wersje kompatybilne
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, osolona, do gotowania makaronu
- 100 g makaronu pełnoziarnistego
- 20 g cebuli szalotki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g marchewki
- 20 g korzenia selera
- 180 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 200 g wody
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- ½ łyżeczki soli
- 60 g krewetek, surowych, obranych
- oliwa z oliwek, ilość do dekoracji
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 Min
Frittata ze szparagami
50 Min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 Min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 Min
Zapiekanka z soczewicy
1h 20min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 Min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min