Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
TM5 TM6

Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami

3.7 (19 ocen)

Składniki

  • woda, osolona, do gotowania makaronu
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego
  • 20 g cebuli szalotki
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g marchewki
  • 20 g korzenia selera
  • 180 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 60 g krewetek, surowych, obranych
  • oliwa z oliwek, ilość do dekoracji
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1987 kJ / 475 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy