Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g krewetek, bez ogonków, lekko zmrożonych
- 350 g filetów z dorsza, pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
- 50 g bułki tartej, wykonanej w TM
- 40 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 Std.
Burgery z łososia
50 Min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 Std.
Tajski burger
55 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2h 10min
Burger wołowy
20min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Warzywa w tempurze
1 Std.
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min