Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g krewetek, bez ogonków, lekko zmrożonych
- 350 g filetów z dorsza, pokrojonych na kawałki, lekko zmrożonych
- 50 g bułki tartej, wykonanej w TM
- 40 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajski burger
55 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 Std.
Burgery z łososia
50min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 Std. 20 Min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 Std.
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2h
Sos majonezowy z chimichurri
10 Min
Tajskie kotlety rybne
1 Std. 15 Min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Bułki maślane do burgerów
1 Std. 20 Min