
Urządzenia i Akcesoria
Kawior z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
masła30 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
białego wina, wytrawnego10 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu20 g
-
soli½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
58.8 kcal /
246.1 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
2.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
119.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZMYSŁOWE MOMENTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Ostry sos z bananów
35 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hekele
2 godz. 40 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Tatar z fasoli
5 min