Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 10 g białego wina, wytrawnego
- 30 g orzeszków piniowych
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki estragonu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 246.1 kJ / 58.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 119.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z warzyw z rosołu
40 min
Pasta z kurczaka i sera feta
55 Min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 Min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 Min
Sos gribiche
20 Min
Pâté z kurzych wątróbek
3u. 30min
Pasztet pieczarkowy
2óra 50p
Pasta z pieczarek i słonecznika
30min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min