Urządzenia i Akcesoria
Kulki z cukinią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Kulki
-
2 ząbki czosnku
-
10 liści mięty, świeżych
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
3 gałązki koperku, świeżego drobno pokrojonego
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czarnych oliwek bez pestek, odsączonych z zalewy
-
150 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g mąki pszennej
-
20 - 40 g płatków owsianych
-
60 - 80 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtoczenia kulek
-
olej do smażenia kulek
-
jogurt naturalny do podania kulek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
775.3 kJ /
185.3 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Frittata z cukinią
55 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min