
Urządzenia i Akcesoria
Kulki z cukinią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Kulki
-
ząbki czosnku2
-
liści mięty, świeżych10
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
koperku, świeżego drobno pokrojonego3 gałązki
-
cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki250 g
-
czarnych oliwek bez pestek, odsączonych z zalewy50 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki150 g
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego20 g
-
jajko1
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
mąki pszennej60 g
-
płatków owsianych20 - 40 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtoczenia kulek60 - 80 g
-
olej do smażenia kulek
-
jogurt naturalny do podania kulek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.3 kcal /
775.3 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
20.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
378 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.