Wersje kompatybilne
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera roquefort, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- 300 g wody
- 500 g różyczek kalafiora romanesco
- 300 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki białego octu winnego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 958.5 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 Std.
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 Std.
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Jajka w kokilkach na parze
45 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min