Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera roquefort pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
300 g wody
-
500 g różyczek kalafiora romanesco
-
300 g gruszkę (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
3 łyżki oleju z orzechów włoskich
-
2 łyżki białego octu winnego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.1 g
Kalorie
958.5 kJ /
228.8 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2 godz. 15 min
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
10 min
Dressing hummusowy
5 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Sałatka detox
25 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.