Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera roquefort pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
300 g wody
-
500 g różyczek kalafiora romanesco
-
300 g gruszkę (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
3 łyżki oleju z orzechów włoskich
-
2 łyżki białego octu winnego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.1 g
Kalorie
958.5 kJ /
228.8 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.