
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera roquefort pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
300 g wody
-
500 g różyczek kalafiora romanesco
-
300 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
3 łyżki oleju z orzechów włoskich
-
2 łyżki białego octu winnego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228.8 kcal /
958.5 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 Std. 15 Min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 Std. 50 Min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 Min
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
2 Std. 20 Min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45 Min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min