Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 192.4 kJ / 46 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 31.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Ciasteczka cebulowe
40 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Przekąska z oscypkiem
2hod. 20min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Krem z parmezanu
10 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Ciasteczka czosnkowe
50 min