
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
- 700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
- 750 - 850 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 489 kJ / 116.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 726.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min