Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
170 - 200 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
700 - 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
-
750 - 850 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.9 kcal /
489 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
726.6 mg