
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z mozzarellą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera mozzarella miękkiego (1 kulka), pokrojonego na kawałki125 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
bazylia, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.3 kcal /
616.1 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
498.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska