Zupa pomidorowa z mozzarellą

Zupa pomidorowa z mozzarellą

4.6 2.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera mozzarella miękkiego (1 kulka), pokrojonego na kawałki
    125 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • bazylia, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.3 kcal / 616.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 7.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 498.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...