Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bazylia, świeża, tylko liście, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 616.1 kJ / 147.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 498.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min