
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bazylia, świeża, tylko liście, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 616.1 kJ / 147.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 498.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 Std. 10 Min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min
Zupa czosnkowa
55 Min
Zupa krem z pomidorów
30 Min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min