Jabłka pod kruszonką
TM6 TM5

Jabłka pod kruszonką

4.8 (2.2K ocen)

Składniki

  • 70 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 70 g cukru
  • 70 g płatków owsianych
  • 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    lub 70 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1091.1 kJ / 260.8 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
40.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
3.9 g
Sód
5.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy