Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
70 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70 g cukru70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g płatków owsianych
-
70 g mąki pszennej70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.9 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1091.1 kJ /
260.8 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 Std. 30 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 Std.
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min
Maślankowiec ze śliwkami
1 Std. 15 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min