Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 70 g cukru - 70 g płatków owsianych
-
70
g mąki pszennej pełnoziarnistej
lub 70 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091.1 kJ / 260.8 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 5.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1h
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35 min.
Orkiszowa galette z rabarbarem
3h 10min
Galette z borówkami
1h 25min
Ciasto czekoladowe
50 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min