Urządzenia i Akcesoria
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
400 g batatów pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
20 - 25 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 - 40 g czerwonej pasty curry
-
600 g mleczka kokosowego
-
100 - 150 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1073 mg
Białko
32.7 g
Kalorie
2618.3 kJ /
625.8 kcal
Tłuszcz
34.1 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z krewetek
45 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min