
Urządzenia i Akcesoria
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 1,5 cm kawałki500 g
-
batatów pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki400 g
-
kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji20 - 25 g
-
czerwonej pasty curry30 - 40 g
-
mleczka kokosowego600 g
-
wody100 - 150 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
625.8 kcal /
2618.3 kJ
Białko
32.7 g
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Sód
1073 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min