Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g masła
- 500 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 512 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 Std. 10 Min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min