Zupa krem z zielonych szparagów
TM6 TM5

Zupa krem z zielonych szparagów

4.8 (2.4K ocen)

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g masła
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
512 kJ / 122 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy