
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonych szparagów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek500 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
masła10 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
122 kcal /
512 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska