Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonych szparagów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
512 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min