Zupa krem z zielonych szparagów

Zupa krem z zielonych szparagów

4.8 2.9K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • zielonych szparagów bez twardych końcówek
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • masła
    10 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 122 kcal / 512 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...