Zupa z czerwoną soczewicą
TM6 TM5

Zupa z czerwoną soczewicą

4.7 (2.7K ocen)

Składniki

  • 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 800 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
812 kJ / 194 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
4.7 g
Sód
878 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy