Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
TM6 TM5

Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

4.8 (8.1K ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    lub 10 g natki pietruszki kędzierzawej, świeżej
  • 40 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 3 łyżki prażonej cebulki, gotowej
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g oleju sezamowego
  • 40 g sosu sojowego
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół (patrz wskazówka)
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g makaronu ryżowego, suchego, cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 łodyżki cebuli dymki, tylko zielona cześć, drobno posiekane
  • 10 g sosu sojowego
  • gorąca woda, do namoczenia makaronu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1215.6 kJ / 290.6 kcal
Białko
23.9 g
Węglowodany
17.2 g
Tłuszcz
14.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
2.8 g
Sód
570.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy