Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym

4.8 8.3K oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
    10 g natki pietruszki kędzierzawej, świeżej
  • orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
    40 g
  • prażonej cebulki, gotowej
    3 łyżki
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1,5-2 cm paski
    500 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju sezamowego
    45 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół (patrz wskazówka)
    1 - 2
  • pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
    200 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    200 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • makaronu ryżowego, suchego cienkiego, typu Vermicelli, połamanego na kawałki
    50 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • cebuli dymki tylko zielona cześć, drobno posiekane
    2 łodyżki
  • sosu sojowego
    10 g
  • gorąca woda do namoczenia makaronu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 290.6 kcal / 1215.6 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 570.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...