
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pieczonej dyni
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g dyni hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia dyni
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do posypania dyni
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do posypania dyni
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
650 g wody
-
150 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100.9 kcal /
422.1 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
11.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
317.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z cukinii
25 min