Zupa krem z porów

Zupa krem z porów

4.3 1.6K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki estragonu, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192.6 kcal / 806 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 615.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...