Zupa krem z porów

Zupa krem z porów

4.3 1.5K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • wody
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
    50 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • estragonu, suszonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192.6 kcal / 806 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 615.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...