Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
400 g mięsa wołowego pokrojnego w 2-3 cm kostkę, lekko zmrożonego
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
2 papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi, pokrojone na kawałki
-
160 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka czerwonej papryczki chili, suszonej mielonej
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 liście laurowe, suszone
-
200 - 220 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
1 łyżeczka soli
-
200 - 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.6 g
Kalorie
1010 kJ /
241 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chili con carne
40 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Szybkie chili con carne
35 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.