Chili con carne
TM6 TM5

Chili con carne

4.2 (871 ocen)

Składniki

  • 400 g mięsa wołowego, pokrojnego w 2-3 cm kostkę, lekko zmrożonego
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili, świeże, z gniazdami nasiennymi, pokrojone na kawałki
  • 160 - 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka czerwonej papryczki chili, suszonej, mielonej
  • 250 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 200 - 220 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 - 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1010 kJ / 241 kcal
Białko
19.6 g
Węglowodany
22.3 g
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
6.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy