
Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
mięsa wołowego pokrojnego w 2-3 cm kostkę, lekko zmrożonego400 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi, pokrojone na kawałki2
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki160 - 180 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
czerwonej papryczki chili, suszonej mielonej1 łyżeczka
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy200 - 220 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy200 - 220 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241 kcal /
1010 kJ
Białko
19.6 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chili con carne
40 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Szybkie chili con carne
30 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.