Chili con carne

Chili con carne

4.2 928 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • mięsa wołowego pokrojnego w 2-3 cm kostkę, lekko zmrożonego
    400 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi, pokrojone na kawałki
    2
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    160 - 180 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • czerwonej papryczki chili, suszonej mielonej
    1 łyżeczka
  • wody
    250 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    200 - 220 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    200 - 220 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 241 kcal / 1010 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...