Zupa dyniowo-marchewkowa

Zupa dyniowo-marchewkowa

4.5 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Relish z gruszką
  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 300 g gruszkę pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 70 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
Zupa dyniowo-marchewkowa
  • 30 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 800 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    800 g dyni, rozmrożonej
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g wody
  • 2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 160 g mleczka kokosowego
  • 60 g sosu sojowego jasnego
  • sól (opcjonalnie) do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 744.2 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 1438.8 kJ / 343.7 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...