Zupa dyniowo-marchewkowa
TM6 TM5

Zupa dyniowo-marchewkowa

4.5 (926 ocen)

Składniki

Relish z gruszką

  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 300 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 70 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki

Zupa dyniowo-marchewkowa

  • 30 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 800 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    lub 800 g dyni, rozmrożonej
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g wody
  • 2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 160 g mleczka kokosowego
  • 60 g sosu sojowego, jasnego
  • sól, do smaku (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1438.8 kJ / 343.7 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
24.3 g
Tłuszcz
25.2 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
7 g
Sód
744.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy