Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowo-marchewkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Relish z gruszką
-
70 g orzechów włoskich, łuskanych
-
300 g gruszkę pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
70 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
Zupa dyniowo-marchewkowa
-
30 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
800 g dyni, rozmrożonej800 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
160 g mleczka kokosowego
-
60 g sosu sojowego jasnego
-
sól (opcjonalnie) do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.2 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1438.8 kJ /
343.7 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 godz.
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min