Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di filetti di nasello
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 1 ¾ cucchiaino di sale
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 300 g di spinaci tritati surgelati, scongelati e sgocciolati
- ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 40 g di burro + q.b.
- 70 g di farina tipo 00
- 650 g di latte
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di basilico secco
- 9 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 120 g di mozzarella a fette (5 mm) e sgocciolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette cime di rapa e seitan
40min
Lasagne di ricotta e melanzane a vapore
1h 25min
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
1h
Lasagne classiche
2h
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2 godz. 45 min
Tajarin salsiccia e finocchi
1h
Terrina di lasagne ai funghi e carne salada
1h 10min
Lasagne con ragù di salsiccia e fave
1h 40min
Pizza al salmone
1h 15min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2h 10min
Ragù alla barese
4 Std.
Lasagna classica (senza lattosio)
1h 45min